Electrocardiograma - ECG sau EKG de repaus


ecgElectrocardiograma - ECG sau EKG de repaus este o investigaţie neinvazivă utilizată pentru a înregistra ritmul cardiac şi foarte utilă pentru diagnosticul celor mai multe afecţiuni cardiace.

Bătăile inimii sunt consecinţa unor impulsuri electrice generate de anumite celule din inimă. ECG reprezintă o înregistrare grafică a acestor fenomene electrice.

Electrocardiograma oferă informaţii:
- de tip morfologic: hipertrofia ventriculilor, dilatarea atriilor precum şi existenţa unor zone de ischemie şi/sau necroză (infarct miocardic). Acestea îi oferă medicului informaţii despre un infarct miocardic trecut sau în derulare. Structura ECG poate indică ce parte a inimii este afectată şi gradul în care aceasta este afectată.
- despre ritmul si frecvenţa cardiacă: este indispensabilă pentru diagnosticul tuturor aritmiilor şi al tulburărilor de conducere, având modificări caracteristice în anumite afecţiuni cardiace ( ex: în cardiomiopatia hipertrofică; în transpoziţia de vase mari, etc.). ECG îi permite medicului să identifice un ritm neobişnuit de alert al inimii (tahicardie ), un ritm prea lent al inimii ( bradicardie) sau un ritm neregulat (aritmie).

Electrocardiograma trebuie efectuată întotdeauna când este suspectată o afecţiune cardiovasculară.
Electrocardiograma de repaus se înregistrează prin montarea unor electrozi pe corpul pacientului.
Investigaţia durează aproximativ 5 minute, nu necesită o pregatire specială a pacientului şi nu prezintă nici un risc.

Contact MEDIAB

logo

Tel.: 0365 430 501, 0265 210 480, 0770 467 899
Fax: 0365 430 500, 0265 210 481
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Adresa:
Str. Gheorghe Marinescu nr. 8A/II
540142, Tirgu-Mures

Program de functionare

Luni-Vineri: 7.00 - 20.00
Sambata-Duminica: Inchis

Siteul www.centrulmedicalmediab.ro foloseste cookies. Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptare a politicii de utilizare a cookies...
Află mai mult Am inţeles